donderdag 25 december 2014

2de jurk voor mezelf : De Black velvet

Het is Kerst en een nieuwe jurk mocht dus niet achterwegen blijven. Hoewel ik de laatste La Maison Victor in huis heb koos ik toch een jurk uit de winter editie van vorig jaar.
De black velvet is een jurk voor vrouwen met rondingen (vanaf maat 44 tot 54) en dus ideaal voor mezelf.
Sinds mijn laatste jurk ben ik enkele kilootjes verloren dus terug opnieuw opmeten is de boodschap. Ik kom uit op maatje 44 - 46 dus nam ik het risico en tekende het kleinste patroon over.
Moeilijkheidsgraad van 2,5 huisjes dus tussen beginners die een beetje inspanning doen en gevorderde volgens het magazine. Dat moet wel lukken dacht ik.
Averechts gestikte nepen en een opvallende opgestikte rits in de rug moeten de blikvangers van deze jurk worden. En echt waar ze geven deze jurk echt een leuk twist!

De jurk was zoals aangegeven niet zo moeilijk te maken al heb ik toch wel een beetje gesukkeld met het beleg aan de opgestikte rits. Voor stof koos ik bijna identiek de stof zoals in het magazine, geruite wol en voor de zijpanden en mouwen een rekbare stof zodat het nog wat mee kan geven.
De zomen heb ik omgestikt met een tweelingnaald en ook mijn overlock kwam super van pas  bij dit projectje (dat machientje zou ik echt niet meer kunnen missen).
Ik heb de jurk vandaag heel de dag aangehad en ze zit super comfortabel dus de volgende feestdagen komt ze zeker terug tevoorschijn.
 
Stof: wol
Patroon: Black Velvet van La Maison Victor winter 2013/2014
 
Nog fijne feestdagen gewenst voor jullie allen!
xxx
An


Geen opmerkingen:

Een reactie posten